Tijdsinvestièring

Enerzijds is het vreemd om na zo´n rollercoaster aan emoties meteen mijn verfdoos te pakken en te beginnen schilderen. Hoewel er inderdaad mensen zijn die heelder dagen staan schilderen en zich daar blijkbaar geen vragen bij stellen.
Of hun vragen ondertussen bijstellen.
Of hun antwoord op mondiale vraagstukken bijbestellen.

Her en der hebben schilders, vooral amateurschilders, wel een opflakkering van inspiratie als de buurman een klapke komt doen.
Of zijn kat er weer van tussenuit muist en bij hen binnenglipt, om het stereotiepe denken dat katten muizen eten te doorbreken voor de bakker komt om te melden dat de pateekes weer kersen dragen. En zo dus de stroom van inspiratie even verstoord wordt. Maar geen nood. Alles kan dienen als inspiratie om het staan schilderen weer meteen op te nemen. Zelfs zittend.

Die beesten, katten bedoel ik, moet je trouwens niet vertrouwen. Voor je het weet dopt zo´n kat het tipje van haar staart in de verf, geeft er een zwiep mee en je kan herbeginnen met staan schilderen. Als je zittend schildert liggen de, hoe zeggen ze dat…een strategische uitspraak….’hoe liggen de …euh-euh-euh’…
Neen, niks…noppens in zicht.

Soit, ik kom er niet op en mijn tijd is te kostbaar om aan woorden te geven. Ik geef de vraag even aan mijn onderbewuste en ik zal dan wel zien of haar gegoochel me een antwoord geeft voor ik de plaat heb gepoetst.
Wat zeg je? Waarom ik de plaat moet poetsen? Tja, als je een hele dag staat te schilderen heb je wel wat energie verbruikt. Vooral potentiële. Aangezien ik de big bang nog heb opgevangen destijds, heb ik zelf nog een potje energie dat perfect kan dienen om platen te poetsen.
Maar graag doe ik het niet natuurlijk. Ik bedoel, die boel wordt toch weer vuil.

Soit.

Kaarten! Dat was het. ‘Hoe liggen de kaarten?’

Nederig dankjewel Fiduciaans universeel toegankelijk onderbewustzijnshoogwaardigheidsbekledderaar.

Maja, welke foto moeten we nu weer kiezen dan?
Lieverd, dat is een gekke uitspraak, met je ‘nu’ en je ‘dan’. Kies!
Zeg observerend vermogen, ´t zijn toch zeker mijn woorden he. Bemoeial!

Pssst…go go unicorn!
Lettoep tgeldt!

2 antwoorden op “Tijdsinvestièring”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.