Lef, met meervoud Leven

DARE

Gewoon schrijven en kijken waar ik uitkom. De laatste dagen signaleren mensen met wie ik in contact ben dat ze angstig zijn. Mensen uit diverse hoeken. Dan reik ik aan wat ik denk dat mag helpen, maar zeker ben ik daar niet van uiteraard.

Angst. Aan de ene kant van het spectrum. Liefde aan de andere kant. En ze dan via vertrouwen naar elkaar toe laten bewegen. een laagje vertrouwen leggen rond de angst, wat wiegen, zachtjes fluisteren. Met een zachte stem zoete woorden vormen die een nieuwe trilling onder de aandacht brengen om op te focussen.

Niet dat angst zich laat negeren uiteraard.

Het is een kunst er naartoe te bewegen en te bevragen wat ze je wil vertellen. Wat ze van je verlangt. Hoe je haar kan transformeren.

Angst kan je niet alleen bewust worden als het je expliciet meegedeeld wordt. Je ziet het ook in blikken, blozen, energie tout court.
Gejaagdheid. Onrust in ogen. Nerveuze taal en bewegingen.

Ik hou niet van die filmpjes waarop je online kan botsen, waarbij kleine ukjes rustig zitten te zitten en wat waar te nemen en waarbij er dan een knuffel of figuurtje wordt bijgezet dat plots begint te bewegen. Waarbij je die kindjes dan zeer angstig ziet wegkruipen, als die beweging al in hun opties ligt , hun gezichtje ronduit angst spreekt en ze luidop beginnen schreien.
Wat die ouders bezielt om net dat moment met hun kind te delen met de wijde wereld, daar kan ik met mijn verstand niet bij. Fijn, om later terug te zien dat op die manier met je angst wordt omgegaan. Ma en pa in perspectief.

Dan dat filmpje…maar hoe ga ik het terugvinden. Even goochelen…
Omdat het mooi is…
Omdat het getuigt van voortschrijdend inzicht…Van lef. Van moed.
Van aanpakken.

En er een mooie pluk verbeelding opplakt die metaforiaans kan werken in het omgaan met angst.

Oh…dankjewel goochelmachien om me bij de eerste woorden het juiste filmpje aan te reiken. Je bent geweldig! Dikke knuffel.
Ik plaats het hierboven. Dat bevordert het retrospectief lezen.
Altijd handig in een wereld waar vervagende normen vooruitgang heten…

Kus om het af te leren x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.