Bericht van morgen over vandaag

Photo by Alexa Williams on Unsplash

Soms twijfel ik.
Onder welke voorwaarden mag je een ontmoeting nog ‘toevallig’ noemen?
En onder welke omstandigheden mag je een toevalligheid ook een ontmoeting noemen?

Maar ik weet dat ik me teveel afvraag in mijn leven. Laat ik dan maar de stilte opzoeken tussen mijn gedachten en doen waar ik denk dat ik goed mee doe.
Leegschrijven dat hoofd!

Ik realiseer me dat ik gisteren niet geschreven heb. Ik weet zelf al niet meer waarom.
Ik was wellicht te vol bezig met andere dingen. Maar om me toch te houden aan het voornemen van een toevallige ontmoeting per dag, zal ik vandaag twee blogberichten schrijven en het eerste anti-dateren. Het betreft immers een ontmoeting van gisteren. Wel vreemd dan om het ook op die datum terug te vinden onder de hoofding ‘bericht van morgen over vandaag’ maar ja, hoe moet ik anders mijn laksheid van gisteren rechtzetten?

Heb hier ooit al eerder gefoeterd met de datum, besef ik.

Gisteren, op de publicatiedatum donderdag 11 juli 2019 dus, met woorden aan elkaar geregen op vrijdag 12 juli 2019…
Waarbij ik me realiseer dat ik hiermee zonet een antwoord heb formuleerd op de vraag: ‘Onder welke omstandigheden is het mogelijk vandaag een tekst te publiceren als je hem pas morgen schijft?’

Fiducia, wil je nu gewoon beginnen schrijven wat je gisteren aan toevallige ontmoeting of aanverwanten hebt beleefd alsjeblieft? Met je gezever ook altijd?!

Gisteren liep ik dus met mijn oudste dochter door de stad en belde ik met haar goedkeuren mijn liefste zusje op. ‘Ik wou je net bellen’ zei ze. En wel om dezelfde reden als waarom ik haar belde. Ze had immers nog één rit op haar treinkaart staan die verviel op zondag. Overmorgen dus, voor de onduidelijkheid 😉

Mijn oudste dochter had me verteld dat ze vandaag een studentenstad zou onveilig maken met een vriendin en haar eigen 10-rittenkaart had ze uitgeleend aan een kotgenoot. De gratis rit van de kaart van mijn vriendin zou dus van pas komen.
Wonder boven wonder stonden er nog drie gratis ritten op de kaart.
Kon ineens de vriendin ook al een gratis heenreis genieten.

Mijn vriendin was zo lief om helemaal naar de stad te fietsen om de kaart te bezorgen. Ik heb haar nog bedankt met een cappuccino. Dat drankje had ze zelf gekozen, ik had het haar niet opgedrongen. Stel u voor.
Mijn dochter blij, mijn vriendin een dikke kus van mijn dochter en een cappuccino rijker en ik tevreden om zoveel oplossingsvermogen.

Flinterdun, dit verhaal. Gelukkig dat ik het gisteren publiceerde.
Ach, hoe jong en onervaren was ik toen ook…:-)

Eén antwoord op “Bericht van morgen over vandaag”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.