(A)void

Photo by Anders Nord on Unsplash

“Schrijf dan dat je niet weet waarover te schrijven hé”, zei ze droog aan telefoon.

Zo gezegd, zo gedaan.
Soms moet een mens zich gewoon aan een klavier zetten en beginnen tokkelen. Als er dan die ochtend, per uitzondering, geen freewriting is gebeurd, kan het toch niet anders dan dat er wel wat uit de bus komt. Als je er met de pen in slaagt om bij het krieken van de dag drie A4-bladzijden aan één stuk vol te pennen en dan gewoon te stoppen met schrijven omdat de drie pagina´s nu eenmaal vol zijn. Dus niet omdat je uitgeschreven bent. Dan moet het toch ook lukken een 600-tal woorden neer te tokkelen waar misschien toch her of der iets van betekenis tussen staat.

Al is het maar om te benadrukken dat je je niet laat tegenhouden door zoiets als ‘gebrek aan inspiratie’. En ja, mijn bestand waar ik af en toe oud materiaal, vooral gedichten, uit pluk en al dan niet met kleine aanpassingen hier op dit blog plaats om inspiratieloze dagen op te vangen…Dat bestand geraakt stilaan uitgeput aan bruikbaar materiaal. Naar mijn oordeel.

Ben ik dan gevorderd in mijn schrijfkunsten? Dat is een vraag.
Alleszins beleef ik er plezier aan de suggestie van mijn vriendin op te volgen en nu ik voel hoe die energie weer mijn vingers over het klavier laat ratelen, de tekst zie verschijnen op het scherm ook, geeft dit een extra mini-boost aan mijn dag.

Zozo…Fiducia laadt zich op. 🙂

Dat doet me denken aan de bevraging van mijn energieleverancier een tijdje geleden. Ik weet niet meer precies hoe de vraag naar suggesties geformuleerd was, maar ik heb alleszins aangegeven dat ik het fijn zou vinden als ze er in hun correspondentie voor zouden zorgen dat ik wat energie kreeg. Af en toe een energizer-bericht van mijn energieleverancier. Fijn toch?!

Misschien zouden ze eens kunnen schrijven dat ik een zonnetje in huis ben of zo. Al ben ik niet in hun huis natuurlijk, maar dat is slechts een kwestie van verbeelding.
Dat ik voor veel windenergie zorg mogen ze zwijgen. Een beetje discretie is aan de orde.

Oh, beste vriendin die me de tip gaf om vooral te schrijven dat ik niet wist waarover schrijven, dikke kus! En tot binnenkort. En merci alvast om je eigen suggestie hier volledig uitgewerkt, op te zoeken en te lezen!

Wat woorden die opkikkeren, dat vind ik wel fijn.

Zo was ik tot recent klant bij een mobiele operator die heel fris en grappig communiceerde met zijn klanten. We kregen zelfs een Nieuwjaarsbrief. En eerlijk waar, ik gaf hen langer dan normaal krediet voor de technische problemen die ik ervoer. Maar uiteindelijk ben ik toch overgestapt.

Het was immers niet dat ik hen betaalde voor fijne correspondentie.
Af en toe had ik ook wel graag contact met de mensen die ik via smartphone trachtte te bereiken…

En wat de titel van dit blog betreft: ‘void’ betekent ‘leegte’.
‘Avoid’ betekent ‘vermijden’.
Zoals in “The spaceship disappeared into the void.” of “Avoid aliens”.
Of: “Fiducia found an ‘I’ in the word ‘void’, transformed it into ‘Inspiration’ and used the leftover ‘vod’ for some polishing. That way she circular economied and avoided waste.”

And that, dear reader, is indeed pure nonsense created out of … void.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.