Wijs handelen

Beetje lui vandaag, ik moet dringend in de leer…

https://dilbert.com/strip/2019-02-23

Wel een ongeval gehoord op straat. Dus naar buiten gerept, personen, fietsen, fietstassen en pet van de rijbaan geloodst. Verkeer afgeremd waar nodig. Toeschouwers genegeerd. Op elkaar vloekende en wederom de straat opzoekende gekwetste en aanrijder opnieuw van de straat geplukt. Met pen en papier in kaart gebracht wie, wat en waar één en ander gebeurd was. Met gegevens van de getuige en al, die zelf dringend ergens naartoe moest maar wel bereid was zijn verhaal te doen.

Stoel aangeleverd voor de gekwetste. Die op het voetpad geposteerd in de hoop hem hiermee van de straat af te houden.

Toen ik een net arriverende buur aanklampte met de vraag of hij een auto heeft en eventueel bereid was de gekwetste naar de spoedafdeling te voeren – omdat ik een ambulance precies ietwat overdreven vond – wel toen net arriveerde de ambulance.

En één van de ambulanciers zei me dat de politie een kwartiertje later zou arriveren.

Ik liet beide agenten dik tien minuten later binnen om de kaduuke fiets die ik alvast veilig had gesteld (niet dat je er ver mee zou komen) te fotograferen. En toen kreeg ik te horen dat ik de aanrijder niet had mogen laten weggaan. Hoewel hij een pizza te leveren had en ik zijn naam en gsm-nummer had genoteerd.  Het bovendien beter vond voor de geladenheid tussen gekwetste en aanrijder en de veiligheid van de andere weggebruikers, om beide wat afstand van elkaar te laten nemen.

‘Ja maar nu staat hij geseind als voortvluchtig. Maar ik zal ervan maken dat jij gezegd had dat hij mocht doorgaan.’

Lap, heb ik het nog gedaan ook…

Maar de collega-politieagent had de aanrijder meteen aan de lijn en de combi zou tot de pizzeria rijden om zijn getuigenis af te nemen.

Mogelijke moraal van dit verhaal: Dilbert is wijs!
En ik leer bij. Maar of ik ooit afleer is een andere vraag.
Maar toch, merci Scott Adams!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.