Tijd voor verbinding

Ach ja, ik had gisterenavond een concept van bericht klaargezet met onderstaand filmpje met een interview met Nelson Mandela over ‘Ubuntu’.

Maar eigenlijk had ik me zonet voorgenomen een nieuw blogbericht te starten met het woord ‘fascinerend’. Omdat ik vanochtend wakker werd met hoofdpijn en dat die nu, een dik uur later, zo goed als verdwenen is.
Wat er intussen is gebeurd, of wat ik heb gedaan?

Wel. Ik werd dus wakker en mijn hoofd bonsde pijnlijk. Dus dacht ik, laat ik even blijven liggen, misschien gaat het over. Hoewel die ‘actie’ nog nooit heilzaam is gebleken bij hoofdpijn of malende gedachten net na het ontwaken. Maar er liep bij die overweging ‘pling’ een berichtje binnen. Van een heel lieve dame die dit straks wellicht leest 🙂 Dikke bees, via mijn blog. Da´s durven hé 🙂
Een paar heen en weer berichtjes later was mijn hoofdpijn nog niet weg, maar er knisperde wel een vlammetje vreugde waarvan ik dacht, laat ik het met opstaan en de dag beginnen aanwakkeren.

Dus ik naar beneden, koffie gezet, ontbijt genomen en intussen de wereldkundigheden van VRT-radiozenders afgetoetst op mijn systeem.
Klara stond nog ingetuned: Niet de juiste ‘emotie’ voor dit moment.
Radio 1: meest logische keuze, maar neen, gebabbel dat me niet kon beroeren.
Toch maar Klara dan, want Studio Brussel zal die hoofdpijn misschien nog aanwakkeren. Neen, echt niet deze klassieke muziek.
Studio Brussel toch even testen: even zitten en computer erbij halen om een betaling te doen. En wonderwel, ik voel me tussen keuken en living dartelen en bij het zoeken naar het ‘kaske’ van de bank en mijn bankkaart enkele airkes stevig doordansen.
Dus ja, Studio Brussel dan maar.
Al zal dat wellicht nog keren doorheen de dag.

Heb trouwens wel mijn gratis spotify en bluetooth speaker in de aanslag, mocht de openbare zender me toch gaan enerveren.

Mijn gordijnen aan de straatkant zijn wel nog dicht.
Met het zicht op mijn koertje vanuit mijn gordijnloze keuken heb ik wel het nodige daglicht.
Geen zon dus voldoende duidelijk scherm ook.

Ik voel echt wel innige behoefte aan cocoonen vandaag.
Draai maar door vandaag wereld. Ik heb me voorgenomen inwaarts te keren.

Dat ik nu dan even tijd neem om Nelson Mandela opnieuw te bekijken en te beluisteren in bovenstaand filmpje.
Het wordt hier spontaan gevolgd door Frank Sinatra. Dus loop ik naar de radio, Studio Brussel gaat af en bluetooth speaker gaat aan.
Laat maar komen Frank 🙂

I did it my way.

2 antwoorden op “Tijd voor verbinding”

  1. Herkenbaar, een beetje, vergeef me het woord, omkeutelen ’s morgens. Het liefst dan zonder hoofdpijn natuurlijk. Boterhammetje, of waarmee men ook ontbijt, koffietje (in mijn geval), rondneuzen op de computer, dingetjes afhandelen. Gezellig. En als buiten wenkt, dan naar buiten, en zo niet dan lekker binnen. Mandela heeft het denk ik over menselijkheid. Over mens zijn met de mensen. Iedereen heeft zo zijn eigen manier. Zingt Frank, schrijft, denk ik, Fiducia, zeg ik 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.