Verwonderpeinzingen

Photo by Ioana Cristiana on Unsplash

Hoe mijn gemoedstoestand meestal stante pede verandert door gewoon even mijn schuifdeur open te schuiven en mijn koertje te betreden. Dankbaar de wijdse hemel en de dingen te begroeten, de boom of grond even aan te raken en blij te worden als ik een ander levend wezen tegenkom op minimaat.

Hoe ik dan vaak ook vervolgens mijn dag indans als ik de muziek in mijn hoofd doorheen mijn lichaam voel stromen en mijn tentakels de ruimte geef. Dansen op ingebeelde muziek. Op een klein koertje. Maar het is de kunst dan groot te denken en klein maar intens het verhaal vorm te geven.

Hoe een welgemikte spreuk van gratefulness.org of omdenken.nl een glimlach op mijn gelaat en een warmte in mijn hart kan toveren.
Zoals: Power at its best is love implementing the demands of justice. Justice at its best is love correcting everything that stands against love. DR. MARTIN LUTHER KING, JR.

Hoe mijn lichaamstherapeut zelfs op een ontieglijk vroeg uur, maar niet zo ontieglijk dat hij wellicht nog slaapt, de tijd neemt om even een vastzittende gedachtenkronkel van me via sms ‘los’ te draaien zodat ik de dag iets minder ‘vast’ kan inzetten. Hoe ook mijn danstherapeute en homeopate op acute momenten en buiten de afspraak even een woord van hulp boden.

Hoe mijn beste vrienden mij toelaten, en ik hen, om aan te geven dat een gemaakte afspraak toch niet kan doorgaan. Omdat ons hoofd er niet naar staat of om een meer algemeen aanvaarde reden. En dat het wederzijds gevoel daardoor helemaal niet verandert.

Hoe mooi en open en eerlijk en gevend en zalig en creatief mensen zijn. Als ze zich durven openstellen.

Hoe fijn tokkelen wel kan zijn als je geen ‘moet’ ervaart.

Hoe ik hierboven allemaal hoe’tjes lees. En ik me afvraag wat het zou geven als het hoedjes zouden worden. Of Waaroms.

Waarom ik dat dan doe, die hoeden hier tussen schuiven. Haha, twee vragen ineens besproken 🙂
Trouwens,: Photo by Clem Onojeghuo on Unsplash

Waar de hoe mijn waarom omarmt, voelt het leven zinvol.
Sentence by Fiducia Caro on her blog (Woehaha)

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.