Volgelingen

Photo by JOSHUA COLEMAN on Unsplash

Als het over kinderen, jongeren en jongvolwassenen gaat, hanteer ik een gevoeligere ‘waardenmeter’ dan wanneer het over volwassenen gaat.
Omwille van de kneedbaarheid van de eerste groep wellicht.

Volgende zondag gaan mijn beide dochters voor de eerste keer stemmen. Naast de anonieme folders die via een uitbarsting van de hoorn des overvloeds mijn brievenbus bedonderden, hebben ze allebei een gepersonaliseerde, zelfs met de hand geaddresseerde envelop ontvangen met personal branding van twee jongedames uit één en dezelfde partij.

Ik niet. Ik kreeg tot hiertoe geen gepersonaliseerde verkiezingspost.
Omdat ik niet op social media zit en mijn dochters wel? Privacy,…huh?!
Mijn oudste blijkt alvast geen van beide partijkandidaten te kennen. Mijn jongste dochter is nu bij haar vriend, maar ik vermoed dat ook zij de afzenders niet kent. Ik heb wel hun adres nu, het stond aan de achterkant van de enveloppen. Misschien maar bijhouden en even broeden op een vervolg.

Ik was aangenaam verrast dat mijn oudste toch het woord ‘creepy’ in de mond nam, al vulde ze het aan met ‘maar ik weet toch al op wie ik ga stemmen’. We, maar zij vooral, hebben vorig weekend samen de online educatieve stemtest van Universiteit Antwerpen (met sponsoring van…) doorlopen. En ik moet zeggen, hoewel hij niet op de gemeenteraadsverkiezingen is afgestemd, ik ben best trots op de manier dat ze vóór en tegenargumenten naar elkaar uitten en telkens in quasi consensus overgingen naar het volgende scherm. Ze gaan dus alvast voorbereid naar de stembus volgende week.
En als ze de testuitslagen volgen, maken ook zij de partij waar ik op stem sterker.

Een ander fenomeen dat zich vanochtend voordeed, is dat ik erin geslaagd ben mijn dochter warm te maken voor het interview met Michael Van Peel op zwijgenisgeenoptie.be
Nu ligt de eer meer bij de naam en humor van ‘Michael Van Peel’ dan bij mij, maar goed, ze heeft het volledige interview aandachtig gevolgd en mee gelachen met de grappen. Eigenlijk had ik slechts een teaser willen laten zien, omdat mijn dochters meestal niet geïnteresseerd zijn in de dingen waar ik mee bezig ben. In de dingen waar ik mijn geld in stop, in dit geval als mecenas, ook niet. Tenzij het kleding betreft die een bepaalde aantrekkingskracht heeft.

Vanavond ben ik er via een incognito scherm alsnog in geslaagd om het stukje dat ik eigelijk wou laten zien, over ‘een goede huisvader drukt zijn eigen geld niet’ aan de praat te ‘kijken’ samen met haar. Ze was verbouwereerd. Snapte niet alles. Spoelde terug en weer door. En haar conclusie was ‘ze wil nog van dat’. Ook de manier van interviewen vond ze verfrissend.
Meer nog, vervolgens vroeg ze waarover dan die andere interviews gaan. Murielle Victorine Scherre trok meteen haar aandacht. Ja, ook wij tweetjes hebben ooit op een opendeurdag van de modeacademie in Antwerpen rondgelopen, samen met mijn moeder die regentes kleding is en lang lesgaf in avondonderwijs. Die uitstap omdat mijn creatieve visje zich afvroeg wat je moet doen om modeontwerper te worden.
De indruk die ze heeft opgedaan was niet van dien aard dat ze er later nog om vroeg. Maar het ontwerpen van lingerie sluimert duidelijk nog in haar hoofd. Intussen heeft ze samen met mijn moeder al een paar geslaagde kledingcreaties uitgewerkt.

Waarmee ik concludeer dat het voor mij veel makkelijker is om mensen uit de context van mijn vrijwilligerswerk en vrienden warm te maken voor waar ik in geloof, dan mijn eigen kleine entourage van familie, buren en aanverwanten. Ik doe het op mijn manier en op hun tempo, maar ik vind het best jammer dat mijn omgeving zo weinig ‘eco’ denkt en zo vaak ego handelt. Al zie ik ze graag.
Dat ze van buitenaf op een intrusieve manier benaderd worden voor stemmingmakerij, dat keur ik niet goed. Zelfs al zijn ze volwassen.

Is er iemand die me een beetje kan volgen?
Niet in snelheid, gewoon in ‘woarden’ 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.