Lijsttrekker

Zo simpel kan het dus zijn.
Maak ik de hele dag bewust keuzes met als doel de snelheid in mijn brein te temperen, kook ik vanavond een eenvoudige spaghetti voor mezelf en mijn jongste en ben ik zo goed als zin. Zen bedoel ik. Haha, lapsus. Moet gezegd, met voor de eerste keer chili erin, en de kaassuggestie Pecorino die ik eens in een recept van Jeroen Meus oppikte, amai, femmeus. (hihi, daar gaat ze weer).

Maar mijn pogingen om verstilling te brengen dus…
Ik had een sms gestuurd naar een bevriend koppel, eentje naar een vriend die ook vaak een snel brein heeft en ik ben een grote wandeling gaan maken in mijn eentje. En voor de rest heb ik in de zetel gehangen, zappend naar een gepast excitatiesignaal voor mijn systeem en niks, nul de botten verstilling gevonden. Af en toe een traan. Heel vaak goed gelachen met die twee zotte dozen die hier binnen en buiten fladderen.

Maar laat ik dat brein nu eens links liggen…(wat zou de rechterhersenhelft daarvan zeggen.)

Neen, op mijn wandeling kwam ik dus allerhande verkiezingsaffiches tegen. En omdat ik geen pen bij had heb ik geprobeerd ze te onthouden. Laat ik met de eenvoudigste beginnen: een foto, een naam, een nummer, de partijnaam en dan…houd u vast: ‘lijsttrekker – 2de kolom’.
Ik kreeg een slappe lachbui twee meter voorbij de affiche. Menen ze dat nu? Moeten we het daarme doen? ‘lijsttrekker – 2de kolom’.
Wat betekent dat? Moeten we dit jaar allemaal open office hebben om te stemmen? ‘Lijsttrekker’, is dat dan zoiets als een draaitabel waarin je zaken klustert? Zoveel kleurtjes van die soort, zoveel van die,…zoals een blokkendoos dus eigenlijk maar dan slimmer ogend.
Doet me aan een oud bericht van rood + groen = vijf denken. Want trouwens, die automatisering, kan die wel kleuren tellen eigenlijk? Hoe doet ge dat, kleuren tellen?
Is dat niet ook allemaal niet meer dan een spectrum, aan politiek doen? De DSM-5 even openslaan. Ah neen, welke verbinding maak ik nu weer?

Anders wel een mooie foto van die lijsttrekker.

Enfin. Kwam ik dus ook een affiche tegen waar wel tekst op stond en waar het thema veiligheid betrof. Het ene pamflet wou de passerende mens doen stemmen op mensen die staan voor ‘op veilige fietspaden naar school fietsen’. Een pamflet verder, dat ook over veiligheid ging en dat volgens mij van een andere partij was maar zeker ben ik niet en op dit nog niet ontieglijk uur ga ik echt niet kijken of het klopt.
Maar wat ik dus wou zeggen, die partij ging voor ‘wij willen veilig fietsen’.

De eerste groep wil dus op fietspaden fietsen, de tweede wil misschien eventueel ook op straat fietsen als de fietspaden onveilig zijn en aangezien ze dat daar veilig moeten kunnen doen, moeten de voertuigen zich aanpassen. Klinkt goed!

Trouwens, om nog even terug te komen op die ‘lijsttrekker’. Ik heb uit eigen waarneming ondervonden dat moesten kinderen stemrecht hebben, zij niet op deze slogan zouden stemmen. Immers, toen ik een speeltuin passeerde zag en hoorde ik een klein meisje op de schommel roepen ‘papa, kom eens duwen’. Geen kind gaat akkoord met iemand die een groep kostte wat het kost vooruit wil sleuren. Toch?!

Ik heb wel onderweg ook een heel klein spinnetje gezien dat abrupt stilstond toen ik me bukte om beter te kijken. Er leek een wit ballonnetje aan te hangen. Ik ben even blijven kijken maar ik heb haar niet zien volharden in haar beweging.

Ik hoop dat het haar goed gaat. Dat ik haar niet de schrik van haar leven heb bezorgd.
En ik hoop ook dat ik vannacht goed slaap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.