Hoop

Photo by Derek Thomson on Unsplash

Even twijfelde ik tussen een hoofdstuk in mijn lievelingsexemplaar van ‘Alice in Wonderland’ van Lewis Carroll en een episode uit ‘Het geluk van de sprinkhaan’ van Toon Tellegen. Maar mijn hand reikte voluit naar het boek ‘Hoop’ van Roland Van der Vorst.

Ik snuisterde doorheen de bladzijden en onderstreepte fragmenten.
Dit was het fragment dat me in beweging bracht en aan het toetsenbord zette voor het schrijven van dit blogbericht: ‘Een hoopgever (…) stimuleert op een andere manier je fantasie. Hij zorgt ervoor dat je de werkelijkheid ontstijgt zonder haar uit het oog te verliezen.’ 

De keuze voor bovenstaande foto die ik al in een eerder bericht gebruikte was snel gemaakt. 

Dat is wat ik wil doen de week die me rest vooraleer ik volgende maandag het werk weer aanvat: Me niet overgeven aan de energie die zich via allerhande gebeurtenissen en berichten van buitenaf opstapelt in mijn lijf. Losmaken wat vastzit en vrijlaten wat als ballast aanvoelt. (Tijd) investeren in wat ik graag doe.

En ja, wat doe ik graag? Mijn nieuwsgierigheid volgen, nieuwsgierigheid van anderen prikkelen en mensen hun ogen doen glanzen. Door te luisteren bijvoorbeeld. Door tijd te geven. Door een gezamenlijk weetje te dragen.

Ik voel hoe mijn energie inmiddels pittiger is dan daarstraks bij de huisarts. Toen ik haar vertelde dat het nog niet goed ging maar dat thuisblijven daar niet aan zou helpen. Ik moet terug, de arena in, brullen als het mijn beurt is! Of de trapeze lossen en schroefgewijs naar mijn compagnon uitreiken in vol vertrouwen. De clown uithangen als er nood aan is.

Uitreiken. En hoe ik dat niet doe en wel van veel mensen mag. Vreemd toch.
En middenin dit bericht reikte mijn buur wel uit. Inmiddels heb ik hem geholpen met wat administratie. Voor een glimlach. Meer moet dat niet zijn in dit geval.

‘De hoopgever zorgt ervoor dat je de werkelijkheid ontstijgt zonder haar uit het oog te verliezen.’
Merci, hoopgever!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.