Tegenkomen

Moed diende zich aan. Want dat ene knoopje heeft zichzelf daarstraks losgemaakt. Aarzelend. Maar onmiskenbaar. In beeld en adem.
Intussen terug thuis voel ik me heel erg moe. Wellicht ook omdat ik gisterenavond erg moeizaam insliep. Beetje ongerustheid wellicht over kleine knoopjes met grote potentiĆ«le energie…

Er onthulde zich vanochtend bij mijn wandeling wel een fijne anekdote waarvan ik de beelden even terug oproep.
Ik stond te wachten aan een zebrapad en recht tegenover me naderde ook een jongeman de straat die ik wilde oversteken. Ik kreeg alvast een glimlach. Toen keek hij steels de straat in en stak brutaal over, met iets van fonkeling in de ogen die hij ter erkenning in de mijne nestelde. Mijn mond kon niet anders dan de opkomende glimlach omvormen tot een gespeeld verontwaardigde laag gebromde ‘Ohhh!!!’, ter afkeuring. Het moment koesterend heb ik mijn weg vervolgd, pas nadat het licht voor de voetgangers op groen sprong.
Uiteraard.
Ik had tijd. Hij had me er immers wat van de zijne gegeven.

Op de terugweg, ik sla hier even het uur van de behandeling over, kwam ik op een bepaald moment oog in oog te staan met een jongedame van een jaar of vier, die me met brutale pret aankeek, klaar om de straat over te steken samen met haar grote broer. Wisten zij veel dat papa en mama een andere weg voor ogen hadden. Heb toch even aan mama laten weten dat ik genoot van die nieuwsgierige glimlach van dochterlief.
Mama was kenbaar blij met die boodschap.

Verder anders een weinig inspirerende weg die ik moet afleggen.
Vandaag had ik nog een afspraak met mijn vroegere danstherapeute. Een zeer inspirerende dame, die daarstraks een huppelpasje maakte op straat. Inspirerend dus šŸ™‚
Waarom doen niet meer mensen dat? Waarom wordt het bijvoorbeeld niet verplicht om een zebrapad al huppelend over te steken? Om de wachtende autoĀ“s te entertainen. Een flash mob in het klein.
Mhhh…ik inspireer hier even mezelf.

Ideetje voor een volgende wandeling.
Voorkomen dat het leven saai wordt.
Wat gaan we hier nog tegen-komen. Vreemd woord eigenlijk…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.