Dankbaarheid

Misschien moet ik leren wat minder nieuwsgierig te zijn.
Not!

Ik voel aan het vastzitten van mijn nek nochtans dat ik iets te geconcentreerd vanalles heb uitgezocht vandaag. Jammer overigens dat toen ik me op het werk haastte om de trein naar huis te halen daarstraks, net de collega miste die vrijdag haar laatste dag werkt bij ons. En ik ben er vrijdag niet. Maar ik ben wel blij dat ik vanmiddag even de stilte opzocht en in een helder moment in de winkel naast de deur het ideale cadeautje vond voor haar. Waar ik nu ineens nog een ingeving over heb hoe ik het nog dat tikkeltje extra kan geven. Oh, al helemaal zin in!
Is nieuwsgierigheid een virus of bacterie, vraag ik me intussen af 😉
Ik zag aan haar ontroering vanmiddag, toen ik het pakje afgaf, hoe blij ze ermee was om dit in een intiem moment onder ons tweetjes te mogen ontvangen.

Ik ga haar nog zien. En misschien beter leren kennen dan op het werk mogelijk was. Omdat we er de tijd voor zullen nemen. Zij had nood aan verbinding, gezamenlijke middaglunch bijvoorbeeld. Brainstormen over elkaars projecten ook. Ik zit op het werk meestal gefocust te stressen om voorbereidingen of verslagen, verslagen, verslagen nog an toe…rond te krijgen. Heb tijdens pauzes vooral nood aan me terugtrekken en de stilte opzoeken. We vonden elkaar nu en dan. Maar niet diepgaand genoeg om elkaar afdoende tegemoet te komen in onze noden.
Maar voor gewoon ontmoeten en gezellig keuvelen, zoals we enkele dagen geleden onder ons tweetjes deden bij wijze van middaglunch, daar maak ik heel graag tijd voor. Zij is misschien ook de ideale persoon om me de stad en haar magische plekjes te leren kennen, bedenk ik me nu. Wat al mijn intentie was toen ik voor deze stad koos als werkplek. Mijn horizonten verruimen. Nooit te laat. Minder nieuwsgierig zijn, opperde ik bovenaan dit blog zeker…

Dat komt goed. Ik voel het aan mijn rechter dikke teen. En zij vind haar draai in een nieuwe job. Omdat ze opkomt voor wat ze nodig heeft. En mensen die dat doen het gewoon verdienen dat ze hun droomjob en hun draai vinden. Zeg tegen het universum dat ik het gezegd heb. Ah, ‘zij’ zorgt daar al voor…Gewoon dankbaar blijven voor de kleine of grotere verwondermomenten die je tegenkomt. Ze koesteren om te kunnen herwonderen op minder fraaie momenten. En in vertrouwen je toekomst vormgeven. Met een opleiding bijvoorbeeld.

Maar genoeg over de werkplek.

Ben na het werk een vriendin gaan bezoeken die in haar nieuwe appartement is ingetrokken. Gezellig gekeuveld. Pakje. Hapje, drankje. Rondleiding gekregen. Hele fijne nieuwe thuis is dat geworden. Op haar terras dat nu nog een bouwwerf is zal ik straks graag een glas drinken. Haar dochter krijgt een vast contract, leerde ik. Trots op die jongedame! En niet evident om zo snel een vast contract te krijgen als jonge afgestudeerde, laat ik me vertellen. Ik mocht haar zien figureren ook in een bedrijfsfilmpje dat mama trots toonde. En toen dochterlief binnenkwam en ze dat te horen kreeg, rolde die op haar beurt met haar ogen. Die trotse mama´s toch.

Het tikken van mijn wekker maakt me rustig. En bewust. Laat me beseffen dat ik de dag mag gaan afronden. Dat hij goed is geweest en ik morgen opnieuw mag vormgeven.
Dankbaar ben ik. Voor zoveel mooie mensen in mijn leven om beter te leren kennen.

2 antwoorden op “Dankbaarheid”

  1. Zeg dat Fiducia Caro het gezegd heeft. Ik vind dat mooi. En het universum ook, zo weet ik intussen. I sprak haar vandaag even en ze knikte bedachtzaam en ook een beetje zo van nou nou nou, maar ze moest er toch om glimlachen, dus dat zit goed. Te weinig nieuwsgierig kun je nooit zijn, zei ze ook nog. Dat verbaasde me niet, het universum kennende met haar twinkelogen. 🙂

    1. Haha…je speelt gewoon mee zie ik. Mooi! Ik kreeg je bericht dubbel in iets andere versie…loopt er één en ander mis bij het versturen? Ben volop in testmodus nu…nog één ’toeter’ trachten op te lossen en dan doorvoelen of er nog een creatie inzit voor vanavond. Merci voor je fijne reactie(s) en fijne avond nog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.