Daar staat ze

Photo by Rita Morais on Unsplash

Mijn blogbericht van eergisteren sloot ik af met een oproep naar handige harry´s die me konden helpen met het oversluizen van mijn blogberichten naar een site zonder reclame. Intussen, ruim een dag verder, moet ik besluiten dat ik zelf een handige harry ben…

Net nadat ik dat vorige blogbericht wereldkundig had gemaakt heb ik een domeinnaam aangemaakt en een bijhorend wordpress pakket aangekocht. Zodra dat actief was ben ik aan het knutselen geslagen. Thema kiezen, code zoeken om breedte van de kolommen aan te passen, code zoeken om font aan te passen. Enkele loops van copy-paste, testen, aanpassen, testen…tot ik tevreden was. Telkens een klein eureka moment als ik de volgende mijlpaal haalde. Er is nog een euvel dat ik tot op heden niet opgelost krijg, maar ik vind dat de website er zeker mag zijn. Handige harry, yes I can.

Dan restte me nog alle berichten van de gratis wordpress stek over te hevelen naar de nieuwe stek, dat vertelde ik in de late namiddag nog aan mijn ma. Ik vreesde dat ik dat niet alleen zou kunnen. Een eenmalige tussenkomst van een ‘happiness engineer’ kostte meer dan 100 euro. Neen, zelf proberen. Export, import en zowaar…zelfs de data kloppen in de berichten die ik heb overgesluisd. Enkel waar ik de geluidsbestanden toevoegde moest ik een aanpassing doen aan de code.

Oh oh oh…wat heb ik daar een plezier aan beleefd!

En dan te weten dat ik alvast een boek besteld had dat ik intussen wellicht niet meer nodig heb. Tenzij ik verder zou willen met websites bouwen voor anderen 🙂

Waar die site dan te vinden is: tadatadaaaaa!!!
http://fiduciacaro.be

Feedback is welkom! Er zitten zeker nog schoonheidsfoutjes in die ik moet uitpuzzelen, maar ik had nooit gedacht dat ik dit op twee dagen ging kunnen klaren. Zelfs geen volle dagen.

En ze zag dat het goed was en slurpte verder aan haar soep.

2 antwoorden op “Daar staat ze”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.