Typerend

matt-artz-428598

Photo by Matt Artz on Unsplash

Ik zocht een lichtpuntje en vond het in het mini-mensje dat twintig meter voor me liep. Haar rechterhand in de hand van een man, haar papa vermoed ik. Misschien samen op weg naar school. Een wit gebreide baret met lovertjes op haar hoofd, een bleek mini jeansbroekje en aan haar linkerhand een bont roze trolley op kindermaat, die ze gezwind achter zich aan trok en over de tramsporen sluisde.

Ik stapte bewust iets sneller, om een eventuele spontane kleuteruitspraak te mogen opvangen op dit vroege uur. En die kwam er, enthousiast, waarbij ze de hand van papa losliet en naar boven wees. Papa keek ook omhoog.
Haar woorden verstond ik niet omwille van het omgevingslawaai. Het duo ging verder hand in hand de rechterkant op waar ik rechtdoor de weg naar mijn werk verderzette.
Met een iets warmer hart dan voor mijn ‘ontdekking’.
Met een ontsluierde glimlach om mijn mond misschien. Al zal het niet overdreven geweest zijn aangezien de dame die me passeerde me geen glimlach reflecteerde. Al kan ze daar haar eigen redenen voor gehad hebben. Misschien was zij haar kind thuis vergeten. Of zo…

Drie vergaderingen vandaag. Mijn eerste dag terug na dik twee weken zelfzorg. Voor slechts één ervan moet ik het verslag verzorgen. Dat valt mee.
Mocht het kunnen dan schreef ik verslagen in iets poëtischer woorden.
Aan het einde van de dag. Impressies van een waarnemer.
Wel fijn trouwens om op deze manier mijn dag af te sluiten. Smaakt naar meer.

Ik ving vanavond ook nog een ruzie op in de trein. Een jongedame verhief haar stem en de jongeheer zweeg. En ik verstond ook deze keer de woorden niet, maar registreerde wel de intensiteit ervan. Kattig vrouwtje. Man zonder ruggengraat. Haha. Weet ik veel…

Mijn uitstap vanmiddag op zoek naar een Latte Macchiato met karamel leverde me twee Macchiato´s op, omdat de kelner me verkeerd begrepen had en ik niet helemaal alert was. Maar omdat ik het was kreeg ik ze allebei mee aan 1,5 keer de prijs van één.
Dat maakt zelfs een hele dag vergaderen wat zachter.
En het glijdt mondjesmaat wel allemaal binnen.

Genoeg overschouwd.
Ik neem er een pen bij en ga wat buiten de lijntjes kleuren.
Typerend?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.