Liefdesbrieven

danijela-froki-391486

Photo by Danijela Froki on Unsplash

Yep. Ik ben ingeschreven. Dus ga ik binnenkort liefdesbrieven schrijven. Hoe vreemd is dat?! Wellicht ben ik de enige zonder lief daar. But so what?!
Misschien schrijf ik wel de mooiste liefdesbrief omdat ik mijn fantasie de vrije loop kan laten en ik me kan overgeven aan een ideaalbeeld. En wat is er mooier dan je fantasie de vrije loop laten? De liefde? Met al zijn ups en downs?

Ik denk dat ik het met eindejaar anders aanpak. Dat ik inderdaad brieven ga schrijven in plaats van zelfgemaakte nieuwjaarskaartjes. Dan hoef ik me alleen in te beelden dat ik in die envelop zit en vertel wat ik echt wil vertellen als de ander me openmaakt. Hier en nu. Als dat geen liefde is. Authentiek kunnen zijn bij je vrienden, familie en kennissen. Vanuit je hart spreken. Wat is dat ook, een liefdesbrief? Een verklaring van iets dat de ander nog niet weet? Of een bevestiging in woorden van wat de ander ziet en ervaart?

Ik verbind liefde niet louter aan een geliefde. Ik voel heel veel liefde voor mijn vrienden, mijn kinderen ook. Dus zal ik behoorlijk wat brieven mogen gaan schrijven. Misschien moet ik al maar beginnen oefenen.

Eerst misschien weer wat inspiratie halen bij Rilke, die zijn correspondent louter uit geschriften kende, maar heel open en authentiek was in zijn replieken.

Straks ga ik met liefde een potje koken voor mijn jongste dochter. Die dat wellicht niet zal beseffen en al lang blij zal zijn met een warme maaltijd na een lange dag. We vinden dat evident. Maar dat is het niet. Elke avond koken ontelbare vrouwen en mannen een potje voor hun dierbaren. En dat wordt verorberd met meer of minder smaak. Met of zonder de smartphone in de buurt om de aandacht af te leiden van de welgekozen kruiden. En dan volgt een avond in gezelschap. Naast elkaar. Of met elkaar. Samen aan de afwas. Wie doet dat nog? Ik doe hem bijna altijd alleen. Al vind ik het eigenlijk fijner in gezelschap.

Misschien moet ik in gedachten mijn afwas een liefdesbrief schrijven. Hoe ik alles liefdevol schoon poets en weer een plekje geef in de kast.

Lieve vaat,
Ik was je graag een plekje in de kast
Heb lief op maat
Je ik

 

 

 

2 antwoorden op “Liefdesbrieven”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.